Duurzaamheid, een bewuste keuze!

Ieder seizoen doen wij ons best voor u om een breed scala aan kwaliteitsmerken op het gebied van lingerie, badmode, nachtmode & homewear, shapewear en aanverwante accessoires in te kopen. Tijdens de inkoop staan wij stil bij duurzame keuzes; items die niet alleen mooi zijn, maar ook geproduceerd zijn met respect voor mens, dier en milieu.
Impressie

De meeste merken die wij voeren hebben een eigen duurzaamheidsstrategie voor Verantwoorde Retail opgesteld. Wij hebben hier geen directe invloed op, maar door samen te werken met merken die hier bewust en actief mee bezig zijn, kunnen wij zorgen dat de producten die we verkopen een positieve verandering op gang brengen. Door u meer duurzame alternatieven aan te bieden helpen wij u als klant een bewuste keuze te maken.

Een paar jaar geleden zijn we op bezoek geweest bij de fabrikant van Marie Jo en Prima Donna en hebben we daar met eigen ogen gezien dat de producten niet alleen met heel veel zorg en liefde worden ontworpen, maar vervolgens ook volledig in eigen beheer worden vervaardigd. Waardoor deze merken de controle op de duurzaamheid van de producten volledig in eigen hand hebben en daar het maximale aan doen. Zij hebben voor verantwoord produceren dan ook verschillende belangrijke internationale labels & patents verkregen, zoals SA8000 en Oeko-Tex.

Toen al riepen wij “dit moet iedereen weten!”. Gelukkig zijn ze nu zo ver dat wij u kunnen laten zien welke labels deze merken hebben, ze zijn terug te vinden in hun prachtige collectie-magazines, die bij ons zijn af te halen in de winkels.

Wij streven er altijd naar u een kwaliteitsproduct te verkopen. Deze producten zijn met zorg en aandacht gemaakt van hoogstaande materialen die fijn aanvoelen op de huid en op de lange termijn hun kwaliteit behouden. Een beter product gaat langer mee en heeft daarom een minder grote footprint. Bijkomend voordeel is dat u dit ook in uw portemonnee zult voelen. Beter een goed en duurzaam product aanschaffen dan een goedkoop en niet duurzaam product dat een kortere levensduur heeft en dus eerder wordt weggegooid en vaak ook niet wordt gerecycled.

Wist u bijvoorbeeld dat een groot deel van onze collectie wordt gemaakt met grondstoffen die onder het Oeko-tex Standaard 100-label of hogere keurmerken vallen? Dit is een keurmerk, dat garandeert dat een product niet schadelijk is voor de gezondheid. Als een kledingstuk dit keurmerk draagt bevat deze geen schadelijke stoffen. Dit is fijn voor de gebruiker maar ook voor de makers van de producten.

Een duurzame keuze maken brengt veel innovatie met zich mee. Zo produceert het merk Calida een pyjama die volledig ‘compostable’ is. Dit houdt in dat de stof volledig zal vergaan en terug in de natuur zal worden opgenomen nadat het als afval wordt verwerkt. Zo gooi je je pyjama na jaren draagplezier niet zomaar weg, maar geef je het terug aan de natuur.

Het merk Taubert brengt badjassen die voor 100% vervaardigd zijn uit petflessen. Je zou denken dat deze jas heel synthetisch aanvoelt, maar het tegendeel is waar. Deze zijde zachte fluffy badjassen zijn heerlijk om te dragen en nemen net zo goed vocht op als een badjas van een natuurproduct, zoals katoen bijv..

Verschillende badmode merken werken met gerecycled polyester of een Econyl. Deze laatste stof wordt gemaakt van gerecyclede visnetten. Of zijn vervaardigd van een Xtra-life lycra dat ervoor zorgt dat de badmode langer zijn stevigheid en pasvorm behoudt en daardoor langer mee zal gaan.

Zodra u een product gekocht heeft, heeft ook u de verantwoordelijkheid over de levensduur van het product. Denk daarom goed na over hoe u het product verzorgt. Het op de juiste manier wassen van uw kleding speelt een grote rol in de levensduur. Voor uw fijne was verkopen wij het wasmiddel Soak. Soak is niet alleen zacht voor je was, maar ook voor moeder natuur. Het product is fosfaat- en kleurstofvrij en gemaakt van plantaardig en duurzame ingrediënten. Zelfs de flesjes en de labels zijn recyclebaar! Daarnaast hoeft u het product na wassen niet uit te spoelen en daarmee bespaart u behoorlijk wat water.

Wij ontvangen u graag in onze winkels zodat we u onze mooie collectie kunnen tonen en nog meer kunnen vertellen over de duurzaamheid ervan. Laten we samen werken aan een mooie duurzame toekomst waarbij we iedere dag weer kunnen genieten van prachtige producten vervaardigd vanuit een goed hart met zorg voor de natuur.

Wij gebruiken ons label Bewuste Keuze vanwege:

 • Duurzaam geproduceerd
 • Minder milieubelastend
 • Langere levensduur
 • Goede werkomstandigheden
 • Geen kinderarbeid

Voorbeelden uit onze assortiment zijn o.a.:

 • Lingerie van Marie Jo en Prima Donna
 • Ondermode van Mey
 • Nachtmode van Pretty you London
 • Homewear en badmode van Cyell
 • Nachtmode van Ringella
 • Nachtmode en homewear van Essenza en PIP
 • Lingerie en badmode van Marlies Dekkers
 • Wasmiddel SOAK
Deel dit artikel: