Submenu
Impressie

Wasvoorschriften

Was- en gebruik-tips

Geachte klant, wij kunnen u geen garantie geven op het verkleuren of verbleken van kleuren in badmode en lingerie, ook niet op artikelen uitgevoerd in wit.

LINGERIE

We raden aan om een BH na elke 2 draagdagen te wassen.
Was de lingerie indien mogelijk met de hand en met SOAK. Maak eerst een lauw sopje en dompel hierin de lingerie herhaaldelijk onder, zorg dat het in beweging blijft. Niet wringen of wrijven. Naspoelen met lauw schoon water. Wij voeren van SOAK een assortiment in verschillende geuren. 

Gebruikt u liever de wasmachine? Dat kan. Doe de lingerie dan altijd in een afsluitbaar waszakje, zo raakt de lingerie niet beschadigd in de draaiende wastrommel. Vul de trommel maximaal tot één derde. Stel de machine in op een laag aantal toeren. Zet de machine op 30° of op het programma ‘fijne was’. Gebruik een zacht vloeibaar wasmiddel voor fijne was. Gebruik nooit bleekmiddel, wasverzachter of wolwasmiddel. Was lingerie niet gelijk met zware items zoals bijvoorbeeld handdoeken of broeken.

Stop lingerie nooit in de droger, maar droog 'aan de lucht'. Lingerie kan liggend drogen op een handdoek of opgehangen worden aan een wasrek. Leg lingerie nooit op een warmtebron. Berg uw lingerie pas op wanneer het helemaal droog is. Lingerie mag niet gestreken worden.

BADMODE

Vermijd het dragen van nieuwe badkleding in de sauna of Jacuzzi. Vermijd overmatig contact met chloor, zonnebrandproducten en shampoo. Witte badmode verdient extra zorg, ga daar niet mee in natuur- of zeewater. Spoel badkleding na elke draagbeurt direct uit in schoon, lauw water. Was badkleding in een koud sopje. Gebruik een zacht vloeibaar wasmiddel voor fijne was, bijv. SOAK. Laat het nooit een nachtje staan. Wring badkleding nooit uit!
NB. SOAK is milieuvriendelijk.

Stop badmode nooit in de droger, maar droog 'aan de lucht', maar niet in de volle zon! Badmode kan liggend drogen op een handdoek of opgehangen worden aan een wasrek. Berg uw badkleding pas op wanneer het helemaal droog is.

Ga met uw badkleding bij voorkeur niet in zand zitten en ook niet op een ruwe ondergrond, denk hierbij aan een zwembadrand, ligstoel, steiger, glijbaan etc..