Moederdag

Iedere tweede zondag van mei is het moederdag. Een dag waarop we leuke cadeautjes geven of krijgen en iedere moeder lekker in de watten wordt gelegd. In deze blog een paar interessante weetjes en tips.
Impressie


Misschien voelt moederdag vandaag de dag een beetje aan als een commerciële feestdag maar deze dag gaat al heel wat eeuwen terug. Zo vierde de Grieken de verering van de godin Rhea de moeder van de goden. En vereren de katholieken al eeuwen de moeder van Jezus, Maria.

De geschiedenis van moederdag zoals we het nu kennen brengt ons naar Amerika in 1907. Daar startte Anna-Jarvis een eerbetoon aan alle moeders te brengen. Een jaar na haar moeders overlijden, ook op de tweede zondag van mei, gaf Anna een anjer aan iedere moeder die in de kerk aanwezig was. Ze bewonderde haar eigen moeder en de rol die moeders in de maatschappij hebben zo sterk dat ze elk jaar opnieuw een vereringsdag voor moeders organiseerde. Zij heeft alles op alles gezet om voor elkaar te krijgen dat moederdag een officiële feestdag werd. In 1914 lukte het haar en hiermee is de geschiedenis van moederdag begonnen. In 1925 kwam ook moederdag in Nederland van de grond.

Om deze mooie traditie in ere te houden verwennen we vandaag de dag nog steeds onze moeders op deze dag om ze te laten weten wat ze voor jou betekent. Hieronder geven we je enkele tips en ideeën om je te helpen je moeder ultiem in het zonnetje te zetten.

Stuur een moederdagkaart met mooie woorden recht uit je hart. Maak een lekker ontbijtje of etentje voor je moeder. Maar wil je je moeder extra laten stralen op deze dag? Dan ben je bij ons aan het juiste adres voor de liefste en mooiste moederdagcadeaus.

Denk eens aan een mooi nachthemd met een bijpassende duster. Of verwen haar met een lingeriesetje. Gaat ze dit jaar op een welverdiende vakantie dan kan ze misschien wel mooie badmode of een leuk jurkje voor naar het strand gebruiken. Vind je het leuk om haar zelf te laten kiezen verwen haar dan met een mooie cadeaubon van onze winkels of kom gezellig samen met haar langs. Voor een verwenmomentje, wij maken daar graag tijd voor!

 

 

Deel dit artikel: